|
|
| Andon Z. Cajupi | |
| | Autori | Mesazh |
---|
Admin Admin
Numri i postimeve : 215 Registration date : 10/10/2006
| Titulli: Andon Z. Cajupi 28/8/2008, 6:28 pm | |
| Mėmėdheu
Mėmėdhe quhetė toka ku mė ka rėnurė koka, ku kam dashur mėm'e atė, ku mė njeh dhe gur' i thatė ku kam pasurė shtėpinė, ku kam njohur perėndinė, stėrgjyshėt ku kanė qėnė dhe varret q'i kanė vėnė, ku jam rritur me thėrrime ku kam folur gjuhėn time, ku kam fis e ku kam farė, ku kam qeshur, ku kam qarė, ku rroj me gas e me shpres, ku kam dėshirė tė vdes. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Andon Z. Cajupi 28/8/2008, 6:29 pm | |
| Vaje
Qė ditėn qė vdiqe, qė kur s'tė kam parė Lotėt qė kam derdhur, s'mė janė dhe tharė Shumė vjetė u bėnė sot u mbushen dhjete Qė kur mė ke lėnė dhe s'tė shoh ne jete!
Nė ē'kopshte me lule ke qėndruar vallė? S'tė vjen keq pėr mua?S'tė vjen mallė pėr djalė ? O ėngjėll I bukur mos meno nė botė Kthehu tė tė shomė tė na mbeten lotė
S'rrojmė dot pa tynė ti si rron pa neve? Motėmot qė rrojtėm bashkė s'mė urreve Atje tek rri janė qipariz' e varre Kthehu tė tė shomė mos na lėr pėrfare
Mos na lėr tė gjorė me zemėr tė ngrirė Kthehu tė gėzohesh kur tė shoē tėt birė E ke lenė foshnje tani u bė burrė S'arrite ta rritje s'tė ka parė kurrė
Pėr ty shumė herė ēoē do tė mė thotė Por s'mund ti pėrgjigjem se mė mbytin lotė Kthej kokėn mėnjanė dhe vėshtroj pėrpjetė Duke psherėtitur te zot' I vėrtetė
O zot I vėrtetė s'tė erdhi keq pėr djalė Kur i more mėmėn dhe mė le tė gjallė Tė mė keshe marrė do tė qe mė mirė Dhe tė rronte mėma tė rriste tė birė Me se rrojnė foshnjat ēi rrit ēiliminjtė Dashuri e mėmės dhe pėrkėdhelitė Doje dritė o qiell more dritėn time dhe ma mbushe jetėn plot me hidhėrime Tani rroj pa shpresė ndaj s'dua tė rroj Se dhe perėndinė tani s'e besoj. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Andon Z. Cajupi 28/8/2008, 6:29 pm | |
| Dashuria
E mban mėnd, moj Marė, dashurin' e parė? Njeri nuk e gjegji, se jeshmė te vegji. Unė pa ty s'rrojė, vij' e tė kėrkojė; tl pa mua s'rroje, vij' e me kėrkoje. Nė lule me erė putheshim ngahere, dhe si burr' e grua losnim nėnė ftua. Njė ditė, tė dyza losnim mbylla-syza: U fshyem pa dukur Cinė tė besoj taninė, perėndin' a dashurinė? Perėndi nė kėte jetė ėshtė dashuria vetė. ------ Bukuria jote, leshėrat e tua posi pėndė korbi, tė gjata mbi thua,ballėtė si diell, faqetė si mollė,qafa jot' e gjatė, mesi yt i hollė,sisėtė si shegė, dhėmbėt si thėlpėnjė,buzėt si burbuqe, sytė si gėshtėnjė, dora si dėborė, fjala jote mjaltė, kurmi yt i derdhur, shtati yt i naltė; gjithė mė kėnaqin, tė tėra t'i dua, po zėmėra jote u bė gur pėr mua! ----- Pika-pika bie shiu dhe dėbora flokė-flokė, vetėtin e fryn veriu, breshėri kėrcet mi tokė! Le tė fryjė er' e ftohtė, s'ka ē'mė bėn dimėri mua: Dashuria mė mban ngrohtė, se pushtoj atė qė dua. Kur fryn era me tallas, kur bie dėbor' e shi, sa flė njeriu me gas, kur ka mikenė nė gji! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Andon Z. Cajupi | |
| |
| | | | Andon Z. Cajupi | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|