|
|
| Dritėro Agolli | |
| | Autori | Mesazh |
---|
Admin Admin
Numri i postimeve : 215 Registration date : 10/10/2006
| Titulli: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:31 pm | |
| Ketu s'do jem
Ketu s'do jem do jem larguar Ne toke I tretur si te tjeret Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret
Dhe neper udhet ku kam ecur S'do ndihet kolla ime e thate Mbi varrin tim do te rrije I heshtur Nje qipariz si murg I ngrate
Ti do trishtohesh atehere Se s'do me kesh ne dhome te gjalle Dhe kur ne xham te fryje ere Do qash me eren dalengadale
Por kur te jesh merzitur shume Ne raft te librave kerkome Aty do jem I fshehur une Ne ndonje fjale a ndonje shkronje
Mjafton qe librin pak ta heqesh Dhe un do te zbres do t'vi prane teje Ti si dikur me mall do qeshesh Si nje blerim pas nje rekeje. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:31 pm | |
| Ketu s'do jem
Ketu s'do jem do jem larguar Ne toke I tretur si te tjeret Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret
Dhe neper udhet ku kam ecur S'do ndihet kolla ime e thate Mbi varrin tim do te rrije I heshtur Nje qipariz si murg I ngrate
Ti do trishtohesh atehere Se s'do me kesh ne dhome te gjalle Dhe kur ne xham te fryje ere Do qash me eren dalengadale
Por kur te jesh merzitur shume Ne raft te librave kerkome Aty do jem I fshehur une Ne ndonje fjale a ndonje shkronje
Mjafton qe librin pak ta heqesh Dhe un do te zbres do t'vi prane teje Ti si dikur me mall do qeshesh Si nje blerim pas nje rekeje. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:31 pm | |
| Pelegrini
Une jam prej kohesh pelegrin udhetar ne vendin e shpreses se thyer jam ndare pa dashur nga karvani im mes shtigjeve nga vapa e shirat gryer.
Kerkoj karvanin tim ne rene e shpat karvanin qe e ka ndruar drejtimin me kohe ndaj ne udhe jam krejt i humbur,jam fillikat me shami te grisur lidhur ne koke.
Per uje buza ime u dogj u be zhur dhe syte me shpojne nga shterja e lotit me duhet te arij karvanin e tretur qekure capitur mes vapes,mes shiut e te ftohtit.
Une jam prej kohesh pelegrin shtegtar i karvanit te humbur dhe bart ne kuriz nje premtim te dhene gjysherve te mundur. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:32 pm | |
| Malli per heronjte
S'ka heronj,herojte i perzume me lavdi perdite i nanuritem dhe me lajka dalngadal i vume nje nga nje ne prehje dhe ne gjume.
S'ka heronj,heronjte u merziten, prisnin endrat,endrat u vonuan duke pritur heshten e dremiten dhe ne nina-nana u kenduam.
C'digjeni nga malli per heronjte? kushedi kur kthehen nga kjo ane C'i kerkoni?Pritja eshte e kote S'ka heronj,tani ka pelivane! Heshtja
Cigarja u dogj gjer ne fund, Mbi tryeze gjumi me mori ne xhamet era perdet s'i tund dhe hesht koridori.
Me koke ne tryeze te flesh, te shohesh endra te blerta... Sa ndot...Te zgjohesh e prape te gjesh ne qoshe te vjellat e lena nga jeta! Kujdes me fjalen
Kujdes me fjalen,zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri Pushteti i fjales eshte i vecante Gatuan male dhe kakerdhi.
Me fjalen rrjedhin perenj me mjalte Pikojne cezma me helm te zi Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Nga fjala humben Jude e Pilate Stratege e mbreter me mbreteri Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Kur fjala nxiret nga buzet jashte Si dallendyshja s'vjen ne shtepi Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Une fjalen vete e shtroj ne karte Dhe brenda syve se c'eshte e di... Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri! Varferia Kishat e shembura Malli per heronjte Kujdes me fjalen Heshtja | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:32 pm | |
| Nje shkrepese
Ndizme, vella nje shkrepese nen qiellin e zi, Nje shkrepese te brishte shprese ne erresiren me shi.
Ne erresiren e dhjamur si pelte, Kur ndihet te zbrese acar. E dini c'do te thote nje shkrepese, Nje fije e holle si bar? | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:33 pm | |
| Berberi
Shume njerez ka qethur berberi ne jeten e gjate atje ne floktoren e ktheses se ruges NAIMI shume vdiqen fatmire a te ngrate shume u vrane ,u burgosen dhe jeten u mori mergimi.
Qethi djaj e fisnike ,e kusare dhe mjaft deputete dijetare e memure,kaptere e plot gjenerale presidente te shkuar e te ardhshem,dramaturge e poete kardiologe e xherahe,e dentiste qe shkulin dhembe e dhemballe
Ah,nga gjithe mullaret me koka cna mbeten po te bente berberi nje album nga koket e qethura sigurishte do i hapej nje nam tere jeten si poetit te shquar ne librin me vjersa te zgjedhura.
Ja ky flok i takonte filan presidenti filan presidenti qe vdiq a mbaroi i burgosur keto balluke i mbante kusari me i madh i qytetit kurse ato me tutje nje pusht i brengosur.
Keshtu do lexonin te zgjedhurat floke si liber nga vetite e prodhimit te leshit ne kokat shqiptare lere lere berberi vertete do te bente nje Bibel po te kishte ne koken e vet dy-tri pare | |
| | | Admin Admin
| Nje mendim vetetimthi
I humba te gjitha, po lypes s'u ktheva, S'ia zgjata doren askujt dhe veten e mbajta. C'u bene vajzat me te bukura Drita, Maria dhe Eva? Atyre doren me gaz mund t'ua mbaja.
Po te gjitha ato u plaken si une Dhe bukurine e dikurshme s'e kane, Megjithate drejt tyre synoj nganjehere me shume Sesa drejt guhakerve me qyrk e fame.
I humba te gjitha, me mbeten vetem kujtimet dhe kockat, Me mbeti lekura dhe bebja e syrit tok me shkendijat. Tani perballe shtepise sime kendojne bretkosat, Gezohem se jane te gjitha te mijat | |
| | | Admin Admin
| Mos ma kujto
E shkuara ka caste dhe ore te hidhura, mos ma kujto per shembull, me pe me duar te lidhura, mos ma kujto!
Per shembull me pe ne rruge te pire, mos ma kujto, Te pire e te humbur, te share e te grire, mos ma kujto!
Per shembull me rrahen dy-tre vagabonde, mos ma kujto, Tek shihja nje grerez tek rrinte mbi gonxhe, mos ma kujto!
Per shembull pesova diku nje disfate, mos ma kujto, Dhe gjumi s'me zinte me dite e me nate, mos ma kujto!
Per shembull me pe duke ecur e qare, mos ma kujto, Mbeshtetur pas murit me zemer te vrare, mos ma kujto!
Per shembull me pe duke ngrene e genjyer, mos ma kujto, Te prishur, te shturur, te rene e te thyer, mos ma kujto!
Per shembull ne shtrat s'u bera per burre, mos ma kujto, I turpshem i drodha si qengj nen lekure, mos ma kujto!
E shkuara ka ore dhe caste te hidhura, mos ma kujto, Ka drojtje dhe heshtje kur lipsen te thirrura, mos ma kujto! | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:34 pm | |
| Vdekja e Nenes
U zvogelua nena dhe u tret e gjitha, U be si pulebardhe e lehte Dhe nje mengjes pa zbardhur ende drita Renkoi e fluturoi mbi rete
Andej u fsheh si ylli Aferdita Dhe ne pastaj s'e pame, paste ndjese! Vec ndodh qe vale e endrrave te trishta E sjell ne breg te shtratit tim si shpeze | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:35 pm | |
| Kur njė mėngjes Do te jete mengjes e une do te vi patjeter. Mbi xhaketen time do te kene rene petale Nga lulet e kumbulles se vjeter, Nga lulet e thanes se tharet.
Ahere ti s'do te jesh zgjuar akoma. Une do te them emrin tend ne xhame Dhe do te vershellej te dashuren kengen tone: "Ti cele heret, moj bajame!"
Do vershellej ngadale-ngadale E s'do prish gjumin tend te bukur. Do bien mbi mua petale E do ulet ne sup nje flutur...
E, kur syte te hapesh, do te shohesh Romantikun e perjetshem ne xhame Dhe kengen e dashur do njohesh: "Ti cele heret, moj bajame!" | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:35 pm | |
| Pulebardha
Pulbardhen ne reren e lagur e gjetem, E kishte thyer kemben nen gjurin e brishte. E kishin lene shoqet ne bregun e detit vetem. E kishin lene e askush nuk e priste.
Pulbardhen ne dhomen tone e shpume E u mesua me ne si njeriu i shtepise. Vec nga dritarja shikonte detin me shkume Dhe valen qe ngrihej mes shiut dhe stuhise
Jetoi pulbardha shume ne dhome Po humnbi papritur nje dite, Nje dite kur deti hidhej mbi reren e njome Nje dite kur vinin stuhite..
Dhe shkuam ne det ta kerkonim, Kur vala me valen si deshet kokat kishin perpjekur Dhe era dhe rete renkonin Dhe e gjetem pulbardhen te vdekur...
E pame! Kishte hapur krahet e bardhe ne reren e njome E pame! Ndofta nuk donte te vdiste ne dhome... | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:36 pm | |
| I Perndjekuri I Dashurise
Une jam i burgosuri yt Rroj me prangat qe ti me ke vene Po cudi as qelia s'me mbyt Dhe s'me mbyt as dritarja e zeze Kur ti prangat m'i hodhe ne mish Une i putha duart e tua Eshte rast i pashembullt ta dish Qe xhelatin ta puth a ta dua I perndjekuri yt erotik I perndjekur te mbetet gjithmone Erotim i mire a i lig Hidhmi duart ne fyt, torturome Ky burgim sa do zgjase s'e di I perjetshem do kisha deshire Vec ti eja me shih ne qeli Te perndjekurit tend i vjen mire. Dritero Agolli... | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:38 pm | |
| Kesaj nate me hene te vjeshtes
Kesaj nate me hene te vjeshtes Dola fushes te bredh kuturu. Rete shtohen me vrap pa reshtur, Hena duket aty-ketu. Porsi vete mendimet e mia Po me shtyhen nder mend me shpesh dhe pas tyre gjithnje gjendesh ti si kjo hene qe duket mes resh. Hena shpejt do te zhduket dhe netet do te mbeten pa te, kurse ti ne enderrimet e mia pa jete perendim s'do te kesh kurrsesi. | |
| | | Admin Admin
| Titulli: Re: Dritėro Agolli 28/8/2008, 10:37 pm | |
| Enderr e prere
1. Mos vdis, se pas shirave aren e mbushi bari, Ka rene ne ullishte mize e ullirit. Hardhia duhet sperkatur shpejt me gurkali Dhe ende s'ka dale nga plisi kercelli i misrit Ne enderronim te benim nje anije, Kurkush s'e mendonte me c'dru do ta ngrinim, Kishim ndermend ta ndertonim me dege hardhie Dhe vela ti vinim. Bodrumet e saj t'i mbushnim me poce me vere Dhe te lundronim ne ishujt e Havajes; Ta pinim veren me vajzat e ishujve ne Belvedere, Zezaku te bente fresk me fleten e palmes. 2. Mos vdis se kalit i ra ne vrapim nje patkua Dhe nisi ta ngreje nga dhimbja kemben e pare; Kerkojme patkonj e s'na jep njeri hua, S'e gjejme as nallbanin e marre. Ne enderronim te shkonim ne hipodrome, ne vende te lumtura ku munden me kuaj, Tani dhe kali calon e s'na ha as barin e njome; me sy si gota na sheh si te huaj... 3. Mos vdis, se dielli ne oborr e ka shtruar sofren e madhe Dhe presim te vijne vajzat te gjitha, Te gjitha ato qe ti u thoshje "sorkadheve", Kur grisnin fustanet ne driza. 4. Mos vdis ne dhomen e heshtur i shtrire Eshte turp kaq shpejt te rrish e te vdesesh! Ne enderronim nje vdekje me te mire: Duke vdekur, fytyrat tona ti shihnim ne piken e veses. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Dritėro Agolli | |
| |
| | | | Dritėro Agolli | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|