|
|
| Ali Podrimja | |
| | Autori | Mesazh |
---|
Admin Admin
Numri i postimeve : 215 Registration date : 10/10/2006
| Titulli: Ali Podrimja 28/8/2008, 10:52 pm | |
| Parisi, Vendlindja
Do te hyjme ne Paris gurin tone aty do ta ngulim, nuk do te na prese Teuta, Genti nuk do te na prese hordhi e eger romake nuk do te na prese njeri i gjalle. Ne Paris do te hyjme endrrat do ti varim ne krahe te lejlekeve te nje krua do ti lajme syte , duart lythore do ti leme netet ballkanike pas shpine vallet , kenget , baladat , perrallat, vetem fyellin do ta marrim ti biem kur te na rroke malli, kur humbim ne grumbullin e kloshareve, te hijeve, te minjve, deri vone rrugeve te Parisit ne metro marramenthi, do ti marrim ere ftoit te vendlindjes per kohet pist do te flasim me gishta , nuk do te shkelim asnje mize, nuk do te trembim asnje zog , nuk do te derdhim zjarr , vrer , mbi koke te njeriut, Evropes se pergjumur sdo ti perulemi as perendive te krisura. Ma jep besen ,Lum Lumi, se nuk do ta harrojme vendlindjen. | |
| | | Admin Admin
Numri i postimeve : 215 Registration date : 10/10/2006
| Titulli: Re: Ali Podrimja 28/8/2008, 10:53 pm | |
| Dashuria
Koha eshte te duhemi te kesh besim ne mua kur te them: Trime, te kem besim ne ty kur me tha: Trim. Por koken time kryenece shume kurthe ngrite, shume e pushket mbushi babai yt, fisi yt, nje mije e nje te zeza kurdise ku do ma zije priten. E nen kulm banonim, nga frengjia me drite me peshove, me dite lexoja Shekspirin ne hijen e Kulles, se mos do te takoj te kroni i shpresave. Ma ruaj syrin, dashuria ime, ma ruaj shpinen nga dielli, nga acari! Kam frike se ma therin syrin cubat e territ, kam frike se me vrasin pas shpine te pabeset. Dashuria ime, ma zgjat doren ta kapercejme kete uje te madh, i huaj s'jam as vij nga toke e vdekshme. Ne fund te livadhit te kositur a po sheh: ai kali i bardhe eshte yni e tash pergjithmone. Me shikon drejt ne sy, leri zenkat, fjalet, sharjet, Une do te te sjell Lulen nga zemnra e Bjeshkes, do ta ndez llamben ne Kulle, do ta hedh faren ne token e re. Kur te desha, coja dashurie me nje grua te marre, e mehalla jeohnte nga shpifjet. Na iku jeta, trime, s'menduam pak edhe per vete, Koha eshte te duhemi. | |
| | | | Ali Podrimja | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|